Thursday, June 18, 2009

Kita Hanya Merancang

Malam sebelumnya.
B : Esok, tengahari kita lunch kat The Curve. Lepas tu tengok wayang.. lepas tu jalan-jalan kat IKEA, eh?
S : Okay.
Dan pada hari tersebut.
B : Ermm.. pukul berapa? 10 pagi. Awal lagi la. Ermm tengahari la sikit ya?
S : Okay.
Selang beberapa ketika.
B : Urrrff.. dah tengahari.
S : Aahh.. ni dah kira breaklunch ni. Kata nak pegi IKEA.
Selang beberapa ketika lagi.
B : Hahh.. dah petang la.
S : Alaa.. dah lambat. Ni kira minum petang dah ni. Jom la cepat.

Akhirnya, tempat yang dirancangkan ditujui jua. Tetapi hanya melihat bangunan The Curve saja sambil menjeling-jeling biru kuning IKEA. Pintu McD bersebelahan IKEA ditolak cepat-cepat kerana perut dah berkeriuk. Pesanan dibuat dan bayaran dihulurkan. Ermmm..sedapnya burger McD, dah lama tak makan.

Jawapan kepada perancangan awal sebetulnya adalah "petang esok kita makan burger di McD The Curve eh?"

3 comments:

Pengejar Masa said...

kita hanya merancang, Allah menentukan...


tapi sesi shisha yg x dirancang jadi pulak hahahahha

j.e.j.a.r.i. said...

PM - itulah pasal br0. sape tah yg mengemukakan idea bernas itu...hehe

Pengejar Masa said...

idea tu mmg bernas, tapi tak dapat FULL PARTICIPATION la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENGHARGAAN

Terima kasih kerana singgah di MOSHUCHI KATA. Selagi nafas bersarang di dada, selagi itu kita akan berkata-kata. Yang baik dijadikan pedoman, yang sebaliknya dijadikan sempadan. Komen-komen/kritikan membina yang ditinggalkan amat dihargai. Senyum-senyum selalu.