Monday, February 23, 2009

Sila Ke Tepi

Menunggang motosikal memang menyeronokkan apatah lagi kalau jentera tu pula jenis yang berkuasa ala-ala Gaban atau Satria Baja Hitam. Kena pula perjalanan yang jauh kan..fuhh best. (*Iswani, jadi ke nak berkonvoi ke Hatyai bulan depan?* - menyibuk je).

Nak pulak kalau ada 'sebontot' pembonceng manis kat belakang kan..ermmm layan beb. Kalau easy rider layan blues je..kalau super bike pulak fuhhh mencanak wa cakap lu.

Tapi 'mamat-mamat' yang motor besar ni bukan kategori Mat Rempit. Diorang ni jenis yang baik dan mematuhi peraturan serta undang-undang jalan raya.

Sentuh soal Mat Rempit ni..(nak sentuh Minah Rempit sebenarnya) bila bawa minahnya ni, wahh punyalah lentik..menong***-nong***. Seronok tengok (dalam hati selalu kata.."uuhhh, kalaulah jatuh menyagat jalan tar..ermm). Itulah Minah Rempit kat Malaysia.

Kat luar negara ada Mat Rempit ke? Ada kot... Minah Rempit diorang lagi power rasanya kan? Nahhh ambik kau...huhuhu

"Sila ke tepi...sila ke tepi..."




Apakah kesalahannya? Mungkin tak pakai helmet kot..hahaha

8 comments:

Pengejar Masa said...

oi, nak gi hatyai ke? jom konvoi!

marmalade said...

eh nih hilmi ke yang tulis post nih?

hilmi yang bercakap dengan sopan santun dan berbudi bahasa, berpantun-pantun bagai, bercakap seperti rempit?

betullah cakap hadi. jangan caya sangat si hilmi tuh. hahahahahahaha

Panglima ShukO said...

pengejar masa - katanya (Iswani) begitulah, tapi aku bulan Mac sibuk yg maha amat huhuhu..eh ko nak naik 'motor' apa beb?

marmalade - yeahh hilmi yg tulis hehe..yg penting masih ada had2nya..kan.

Pengejar Masa said...

aku naik easy rider gak la. tapi bukan virago. ko xnak jual kat aku, aku kena beli lain la.

Panglima ShukO said...

elok la tu..bleh gabung ngan aku n zack..iswani.
tangkap la sebuah beb, aku tau betapa stress n tension ko kat federal highway tu pegi n balik keja..naik moto ok.

j.e.j.a.r.i. said...

huhh

Panglima ShukO said...

jejari - hehe..taknak naik moto ke?

j.e.j.a.r.i. said...

siapa penunggang?
siapa pembonceng?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENGHARGAAN

Terima kasih kerana singgah di MOSHUCHI KATA. Selagi nafas bersarang di dada, selagi itu kita akan berkata-kata. Yang baik dijadikan pedoman, yang sebaliknya dijadikan sempadan. Komen-komen/kritikan membina yang ditinggalkan amat dihargai. Senyum-senyum selalu.